Rólunk

A Fodor család ősi pincéje 1858-ban épült Aszófőn a Vörösmáli dűlőben. Azóta a családunk sok generációja dolgozott a balatonfelvidéki terülteken, a borvidékért, a kiváló magyar borokért. Nagy becsben óvták a pincét, amelyet azóta műemlékké is nyilvánítottak. Én magam 1977-ben végeztem a Kertészeti Egyetemen, mint tartósító mérnök, feleségem pedig Kecskeméten végzett szőlész-borász mérnökként 1980-ban. A megfelelő szakmai tapasztalatok megszerzése után 1990-ben azt éreztük, hogy eljött az ideje, hogy visszatérjünk a gyökereinkhez és a családi gazdaságot fejlesszük magunk mögött hagyva a nagyüzemi borászkodást. Nagy örömünkre az időközben felnőtt gyermekeinket is nagyon érdekli ez a szakma, mindketten aktívan részt vesznek a családi gazdaság életében. Dorina lányunk Szőlész-borász mérnökként végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Gábor fiúnk pedig jelenleg a keszthelyi Georgikon Egyetemen sajátítja el a szakma rejtelmeit.

Bemutatkozó videó

Munkánk során a korszerű technológia megvalósítása mellett a hagyományok tiszteletben tartása a célunk. Rendíthetetlen munkával dolgozunk azon, hogy a fodorbor név egyet jelentsen a kiváló minőséggel. Úgy gondoljuk, hogy mindig lehet tökéletesíteni, ezért nem állunk meg a fejlesztésekkel. A hosszú évek kemény munkája meghozta gyümölcsét. Pincészetünk számos magyarországi és nemzetközi díjjal büszkélkedhet. Nyitottak vagyunk az újdonságokra, minden évben megpróbálunk valami új termékkel megjelenni a piacon.

Filozófiánk alapja, hogy a családi örökséget a tőlünk telhető legjobb tudás szerint továbbvigyük és gyarapítsuk.

A pincészetet Szentbékkállán építettük meg, ami a Káli-medence ismert települése, a Balaton-felvidéki borvidék része. Az itt termelt kiváló minőségű borok már az Árpád-házi királyok asztalára is eljutottak. Pincészetünkben előzetes bejelentkezés alapján csoportoknak borkóstolókat is tartunk. Boraink egész évben megvásárolhatóak a pincében berendezett vinotékánkban, valamint az Aszófő, Hunyadi u. 9. sz alatti (a 71-es főút mellett) üzletünkben.Aszófő a Balaton északi partján, Balatonfüred és Tihany szomszédságában helyezkedik el.