Akció!

Csak 5 maradt készleten

„Év Fiatal Borásza 2022” díjnyertes borválogatás

Évjárat: 2021

A borválogatás tartalma:

 

A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség az idei évben is megrendezte a Szent Orbán Napi Borversenyt, ahol pincészetünk kiemelkedően szerepelt. Gábor elnyerte a „Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség Év Fiatal Borásza 2022” megtisztelő díjat. Az aranyéremmel díjazott borokból állítottunk össze egy borválogatást.

  • 2 palack Aszófői  Olaszrizling 2021
  • 1 palack Aszófői Chardonnay 2021
  • 1 palack Aszófői Rajnai rizling 2021
  • 1 palack Balatonakali Zenit 2021
  • 1 palack Gyöngyike gyöngyözőbor fehér 2021

Aszófői Olaszrizling 2021

Aszófőn az öreghegyi és vörösmáli dűlőben termett alapanyagot együtt dolgoztuk fel. A belőle készült bor zöldessárga színű, illatában citrusos és vegetális jegyek dominálnak.  Telt íze kellemes savakkal egészül ki.

Aszófői Chardonnay 2021

Jellegzetes citrusos illat és íz világa kis vajassággal egészül ki. Savtartalma, testessége és alkoholtartalma kellemes harmóniát alkot.

Aszófői Rajnai rizling 2021

Aszófőn az öreghegyi dűlőben termett. Zöldes szalmasárga színű. Illatában rendkívül sokrétű, előbukkan a birs, barack, fehérvirágok. Az első kortynál érezhetjük a néhány gramm maradék cukrot, ami a határozott savkarakterrel tökéletes harmóniát alkot, eleganciát kölcsönözve a bornak. Tartalmas rajnai rizling gazdag ízvilággal.

Balatonakali Zenit 2021

Harmonikus savai, maradék cukortartalma, kellemesen hosszú utóíze teszi szép kerekké a bort. Gyümölcsös ételekhez és kvaterkázó bornak is kiváló.

Gyöngyike fehér gyöngyözőbor 2021

100% Irsai Olivér szőlőből készült a néhány gramm maradék cukrot tartalmazó alapbor. Kellemes muskotályos, lágy üdítő savakkal. Ajánljuk aperitifnek és gyümölccsel készült ételekhez.

 

Egységár: 15000 Ft